Условия

Правила за участие в TroyanRun 2023

Кой може да участва

До участие в състезанието се допускат участници мъже и жени, които към деня на старта са навършили 18 години. За ненавършилите, във възрастовата граница от16 до 18г., се допуска участие, едва след разрешение на родител/настойник с подписване на декларация. Това състезание е предизвикателство и всички състезатели и трябва да имат необходимата екипировка, да са в отлично физическо и психическо състояние.

Състезателите трябва да са наясно преди провеждане на състезанието с дължината и специфичните характеристики на съответното трасе. Те трябва да се справят сами без чужда помощ с всички предизвикателства, при лоши климатични условия – дъжд мъгла, студ, горещина, възможни физически наранявания, среща с диви животни.

Всички участници подписват декларация за съгласие с условията за провеждане на състезанието и освобождаване от отговорност на организаторите.

Кога съм регистриран

Всеки, желаещ да участва в състезанията, трябва задължително да се регистрира, като избере дистанция, въведе допълнителни данни и заплати съответната такса за участие.

Регистрацията се счита за завършена САМО след извършване на заплащане на съответната такса, за което организаторите на състезанието персонално ще уведомят всеки състезател.

Таксата за участие се определя от момента на плащането, независимо от това кога е направена регистрацията, съгласно посоченото по-долу.

Може да се заплати на каса или офис на Изипей или по банков път.

Сдружение "Троян в бъдещето"
Набирателна банкова сметка за дарения: 

KBC Bank Bulgaria клон Троян

BIC: UBBSBGSF

IBAN: BG95UBBS80021024994250

Лице за контакт с доброволци и сътрудници: 

Николай Тодоров - +359 878 509223

Адрес: град Троян. пл. "Възраждане", комплекс "Чаршията"

Задължения на участниците

Оборудване на участниците

За този тип състезания участниците трябва да са добре екипирани и да притежават подходящото за подобни случай оборудване.

Препоръчваме за всички участници:

 • съдове за течности (шише, мех и т.н.) с вместимост минимум 1 литър;
 • мобилен телефон със заредена батерия;
 • свирка (за сигнализиране в случай на произшествие);
 • яке (ветровка, противоводно) в случаи на лошо време
 • храна с енергийна равностойност на поне 500 kcal

Допълнително препоръчително оборудване:

 • звънче (за защита от диви животни – за да ги „уведомявате“, че се приближавате);
 • шапка с козирка или друго средство за слънцезащита 
 • полиестерни дрехи, удобни спортни обувки за бягане – препоръчително с trail грайфер;
 • щеки за подпомагане на придвижването – по желание
 • репеленти против насекоми; слънцезащитна козметика

Използването на туристически щеки е разрешено.

Забрани

Необходимо е стриктно придържане към правилата от всички участници в състезанието. Това ще осигури безопасността на всички състезатели и ще спомогне за опазване на планината.

Нарушаването на правилата на състезанието е достатъчно основание за организаторите да дисквалифицират всеки състезател.

Забранени са следните действия:

 • Движение на състезателите извън състезателното трасе.
 • Получаване на помощ от външни лица извън определените за целта места.
 • Неспазване на указания на съдиите и длъжностните лица.
 • Липса на която и да е част от задължителната екипировка.
 • Неоказване на помощ на човек, изпаднал в беда на трасето.
 • Използване на вещества и практики, включени в забранителния списък на WADA.
 • Замърсяване на трасето и площите около него с отпадъци.

Безопастност

Участниците в състезанието трябва да следват указанията на съдиите и останалия персонал на организаторите.
Ако състезател попадне в опасна ситуация заедно с други хора, първо трябва да се погрижи за собствената си безопасност, преди да окаже помощ на останалите.

Не се допуска движението по трасето на нерегистрирани участници заедно със състезателите, както и получаването на каквато и да е помощ от външни лица извън организираните пунктове, освен в случаите на крайна необходимост.

Организатори, лекари, членове на медицински екипи, членове на спасителни екипи, доброволци, както и всички оторизирани от организаторите лица, имат право да спрат от участие състезател, ако преценят, че състоянието му не позволява по-нататъшно участие в състезанията. Решението на посочените лица влиза в сила незабавно.

Трасетата на състезанието преминават през публична и частна собственост и няма да бъдат затворени за хора, които не участват в състезанието! Състезателите трябва да се уверят, че ги задминават или се разминават с хората по безопасен за всички начин, дори това да означава да намалят темпото си или дори да спрат в случай на нужда!

При преминаване през населени места и движение по автомобилни пътища, състезателите трябва да спазват правилата за движение по пътищата на Република България!

Опазване на околната среда

Състезателите трябва да се движат само по обозначеното трасе като е забранено изхвърлянето на всякакъв вид отпадъци по трасето и около него.

С цел намаляване на отпадъците на контролните пунктове няма да има пластмасови чаши и бутилки за вода. Всички състезатели трябва да носят със себе си подходящ съд, в който могат да получат вода и други напитки на контролните пунктове.

Препоръчва се зрителите и поддръжниците на състезателите да използват обществен транспорт, когато това е възможно.

Провеждане на състезанието

Кога ще получа стартовия си пакет

В деня преди старта от 13:00ч.на 28.07.2023г.  до 09:00 на 29.07.2023г. всеки участник в състезанието ще получи стартов пакет срещу представяне на личен документ, разпечатани, попълнени и подписани декларации от Правилата на състезанието. Проверка на задължителната екипировка за съответната дистанция. В стартовите пакети се включва медальон за завършено участие, сувенирен спортен артикул с логото на състезанието /тениска, бъф, лента или шапка/, както и др. специални изненади от организаторите и спонсори на състезанието.

Подкрепителни пунктове

По протежение на трасетата организаторите ще изградят подкрепителни и контролни пунктове на подходящи за целта места. Тези пунктове ще предлагат вода, безалкохолни напитки и храна на състезателите.

Храната и водата на подкрепителните пунктове е предназначена единствено за официално регистрираните състезатели.

На територията на подкрепителните пунктове и само на определените за това места е разрешено на състезателите да получават помощ от външни лица.

 

 Регламент за награждаване

Предвижда се във всички дистанции, класиране с първо, второ и трето място, за всички възрастови категории / до и над 45+/, в категориите за мъже и жени. При групово пресичане на финала и равни времена, призьорите в съответните категории се определят чрез жребии. За всяка дистанция, по възрастова категория мъже и жени, са предвидени по едно 1,2 и 3то място. Общо ще бъдат раздадени 36 бр. медали. 12златни, 12 сребърни и 12 бронзови награди. Организаторите запазват правото си да включат допълнителни награди, по тяхно решение.

Декларации

До участие в състезанието ще се допускат регистриралите се участници, които са попълнили необходимите декларации. Разпечатайте декларациите, попълнете, подпишете, и с документ за самоличност, представете лично в Щаба в деня на получаване на стартовия пакет.

 ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

 ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ НА ЛИЦА ПОД 18 ГОДИНИ

 

Банкова сметка

Сдружение "Троян в бъдещето"


Адрес: град Троян. пл. "Възраждане", комплекс "Чаршията"

Телефон: 0878 509 223

GSM: 0878 509 223

Лице за контакт: Николай Тодоров

Набирателна банкова сметка за внасяне на такса за състезанието и дарения: 

KBC Bank Bulgaria клон Троян

BIC: UBBSBGSF

IBAN: BG95UBBS80021024994250

Лице за контакт с доброволци и сътрудници: 

Николай Тодоров - +359 878 509223

 

 

 

Още в тази категория: Програма »